KÖNYVAJÁNLÓ


ezotaro.com <<< honlaptérkép <<< ezotaro.odafigyelo.com >>> kapcsolat


Az „Égből kapott bölcsességek” sorozat könyvajánlóját böngészheti Kedves Olvasó.
A tíz kötet nem csak verseket tartalmaz (1-4. kötet), hanem fantáziatörténeteket (5. kötet) is. Szikrákat, kártyákat - ezek közül ebben a sorozatban, az EzoTaro Érzelmek tarotja kártya 22 lapból álló nagy arkánumának leírását (6. kötet), esszéket (7. kötet), cikkeket, naplót (8. kötet). Írtam Lélekrestaurátorként kézikönyvet a mindennapi konfliktusaink jobb megértéséhez, és lelki gyógyulásunk segítéséhez (9. kötet), valamint számmisztikusként az EzoTaro Számmisztikát® (10. kötet).
A kötetek egyenként 80-100 oldalasak – ahogyan a téma megkívánta a helyet.

(2013. szeptember)

A 10 db-ból álló „Égből kapott bölcsességek” sorozat megjelent kötetei:

1. Élet – Halál Tánc (versek)
2. Átalakulás (versek)
3. Úton a Teljesség felé (versek)
4. A Lélek vagyok (versek)
5. Teremtés (fantáziatörténetek)
6. Legbelsőbb önmagunk (szikrák, EzoTaro Érzelmek tarotja kártya)
7. Az Élet mindenek felett! (esszék)
8. Ébredés krónika 2009. (napló, cikkek)
9. Lélekrestaurátor az egészséges Lélekért (kérdések, válaszok, teszt)
10. EzoTaro Számmisztika® (új módszer példaelemzésekkel)

A 10 rész 4 könyvben kapott helyet.


Az oldalon szereplő könyvajánló csak rövidített változata az eredetinek, amely itt tölthető le PDF-ben >>>

A könyvek vásárlásáról Ön a +36-20/384-8888-as telefonszámon kaphat felvilágosítást, kereskedelmi forgalomban nem kaphatók!


… Mindent beleadtam ezekbe a versekbe, írásokba, mindazt, amire csak képes voltam. Ezek nem üres szavak, ezeket átéltem, átszenvedtem, a testemen, és a lelkemen keresztül szültem őket a napvilágra.Lezárult valami, életemnek egy része most.
Mindenem ott van a sorok között.
ÉN VAGYOK a sorok közt, ÉN VAGYOK a sorok, szavak, mondatok, a sírás, a nevetés, az élet.
ÉN VAGYOK az ÉLET!
Ezek most érzelmek, érzések, mindaz, amit csak kiadni tudok még magamból.
Valami elmúlt, valami itt hagyott, valamit elhagytam.
Nem tudom hogyan élek ezután.
Nem tudom milyen lesz a holnapom, mert csak azt tudom, hogy milyen volt a tegnapom.
Lezárult, vége van, valami elmúlt, és még ha rossz is volt, ha boldogtalan is voltam abban az életemben, az enyém volt.
...
Prológus

A Költőóriásoknak még árnyékába sem lépek
de Hozzád szólok, Hozzátok, kik MA éltek.

Nektek írom, Rólatok és magamról
azért, hogy ne féljünk annyira a holnaptól
hogy a múltat és magunkat jobban megértsük -
...


Ebben a kötetben a megkezdett átalakulás folytatódik, hogy a szürkeséget felváltsák a színek, a szivárvány tündököljön életünkben, és mi tündököljünk a szivárványban.

A gondolatnak teremtő ereje van

A gondolatnak teremtő ereje van
mit nem akarsz, az elillan
teremts helyette mást és jobbat
adj helyet az örömmámornak.

A gondolatnak teremtő ereje van
ha a fáklya mélyen lobban
hagyod, hogy sorsod elvezessen
más tapasztalat felé tereljen.

A gondolatnak teremtő ereje van
gondolat s teremtés kezedben van
rajtad múlik, hogy mit választasz:
hazugságot-e vagy igazat.

A gondolatnak teremtő ereje van
a hazugság a fejedben van
az igazságot érzékeid jelzik
...

Amikor kezdünk ráébredni, hogy érzelmeink, hangulataink, lelki problémáink vezetnek bennünket a bölcsesség helyett – akkor már Úton vagyunk a Teljesség felé.

Amikor kezdjük észrevenni, hogy nem valódi önmagunkat éljük meg, hanem az egónk elképzelte, és diktálta játszmákat – akkor már Úton vagyunk a Teljesség felé.

Amikor rájövünk, hogy nem az egónkat kell csiszolgatni és nevelgetni, hanem „csak egyszerűen” a helyére kell tenni, hogy azzal foglalkozzon, amiért anno létrehoztuk – akkor már Úton vagyunk a Teljesség felé.

Ezekről a mindennapi harcokról, felismerésekről, visszacsúszásokról, új felismerésekről szól ez a kötet. És a szerelemről, mely életünk nektárja.

Úton a teljesség felé

Az Életet megélni kell – és nem elképzelni.
Az örömöt átélni kell – és nem elfeledni.
A szenvedélyben elégni kell – és nem szikrát vetni.
A halálban oldódni kell – és nem menekülni.
A teljességben élni kell – és nem a létbe zuhanni.

(2007-11-01)

Ezzel a kötettel lezárultak az Égből kapott bölcsességek sorozat versei. Nagyjából két ciklusban írtam őket: 1998 és 2002, valamint 2007 és 2012 között.

A sorozat minden kötetére jellemző a spiritualitás, legyen szó versekről, fantázia történetekről, esszékről, vagy cikkekről. Ám ennek éppen így kell lennie, mert olyan óriási változás részesei vagyunk, amelynek iránya, célja, még csak-csak elképzelhető számunkra, de hogy mi lesz belőle …?

Napjainkban ezt az óriási változást éljük meg – belül, és mivel teljesen új úton járunk, mindegyikünknek magának kell megtalálnia saját igazságát, saját útját, ami csak az övé. Nem tudunk egymásnak biztos receptekkel szolgálni, hogy miként lehet megoldani az egyes helyzeteket, csak elmondhatjuk, hogy mi merre járunk. Ezért rengeteg a módszer, a „tuti-ez-bejön, mert nekem is ez segített" , de igazából ...

Karma

Lélekszerte fájok megfogant az átok:
elátkozott emberlétem vetem le éppen.
Karmával telt életeim halnak sorra
az ok-okozat törvénye kél bennem birokra.

(2008-12-01)

Ebben a kötetben fantáziatörténeteket, szatírát, mesét, szatíramesét talál a Kedves Olvasó, valamint az elmaradhatatlan vidám-elgondolkodtató típusú írásokat. Az egész kötet hangvétele könnyed, szórakoztató.
A fantáziatörténetekre jellem-ző, hogy helyet kapnak bennük a spirituális megérzések, a szatírák pedig nem bántóak, hanem éppen ellenkezőleg: simogatnak és figyelmeztetnek – nem biztos, hogy jól látjuk a dolgokat. A mesék sem annyira gyerekeknek, mint inkább felnőtteknek szólnak, a szatíra-mesék pedig egy-egy karaktert mutatnak be röviden és mókásan. A humor – gondolatok címszó alatt szereplő írások a legkevésbé könnyedek, bár mosolyogni azokon is lehet, de ezek inkább elgondolkodtatóak.

Sophie

... A Nap felébredt éjszakai álmából, és ahogy letekintett a nyüzsgésre, egy pillanatig elgondolkodott, hogy fölkeljen-e. Azután győzött a kötelességtudata és a rutin. Nagyot ásított, és határozott mozdulattal fölkúszott az égre. Akkor mosolyra derült és millió éves ráncokba futott az arca. Ő is meglátta ugyanazt, amit én ...

A 6. kötet 1. részében mindennapi bölcsességeket talál a Kedves Olvasó, 502 „Szikrát”. Ezek egy részét bizonyára már Ön is megtapasztalta saját életében, csak nem fogalmazta meg, vagy éppen nem írta le. Kapcsolatainkról, érzelmeinkről, gondolkodás-módunkról szólnak, vagy éppen munkáról, hitről, vallásról, tudatosságról, ébredésről – egyszóval a hétköznapjainkról.

A 2. részben az EzoTaro Érzelmek tarotjának 22 lapból álló nagy arkánumának leírása segíthet Önnek, hogy nehezebben megoldható feladataira jobban rálásson és ezáltal kevesebb idő alatt megtalálja a legjobb megoldást.

Mindkét részre jellemző, hogy gondolatokat, érzéseket ébreszt, ami – adott esetben – tovább gondolkodásra is késztetheti Önt.

V. Főpap

A főpap régen Isten szolgája volt, és ő tolmácsolt Isten és az ember között. Ma más világnézet uralkodik, ebben mindenki saját maga teremt (vagy nem teremt) kontaktust Istennel. Az is rendkívül különböző, ki hogyan definiálja (ha tudja!) Istent, és ki hogyan veszi fel a kapcsolatot Vele. Így tehát ami a kártyát illeti, ...

Samuel Johnson (1709-1784), aki maga is kiváló esszéíró volt, az alábbi meghatározást adta: Az esszé "Az agy gondolatainak szabad folyása; egyetlen, nyers mű, s nem szabályszerű, rendezett alkotás."

Ez a meghatározás tökéletesen ráillik a kötet írásaira. Nem követnek semmilyen sorrendet, a csoportosítás is teljesen szubjektív és esetleges. De hát hogyan is lehetne „dobozokba” rakni az Életet, a tapasztalatainkat? ...

Illúzió és gyenge pont

… Az önállótlanság fogalma alatt itt azt értem, hogy valaki nem képes az önálló életvezetésre, illetve hiányosak azok az adottságai, amik ehhez elengedhetetlenül szükségesek. Aláveti magát mások akaratának, miközben úgy állítja be, hogy nem tehet mást (ő olyan jó és olyan odaadó, hogy mások meg sem érdemlik az ő jóságát – mártír szerep). Vagy aláveti magát a konvencióknak, mert fél megszegni a szabályokat, hiszen annak kellemetlen következményei lesznek, amitől megszűnik hamis komfortérzete. Tisztességes és minta-állampolgár, aki betartja az írott és íratlan szabályokat (ő olyan tisztességes, családszerető ember, aki kiáll ezekért az értékekért – a felelősségteljes, komoly ember szerepe). Vagy valamilyen okból fél kiállni saját igazáért, saját véleményéért (nem tehet róla, de ő olyan jó ember, hogy elsősorban mások érdekeit tartja szem előtt – és megtörli, fáradt, de fénylő homlokát).
Ezzel szemben az önálló és szabad ember nem játszik szerepet, tisztel ...

Az Ébredés krónikát 2009-ben írtam – mint a címe is utal rá. Nem válogattam, nem csoportosítottam, úgy adom az Ön kezébe Kedves Olvasó, ahogyan jöttek sorba. Néha csapongva, és többször is vissza-visszatérve gondolatokhoz. Ezek az írások a tudatosodásomat kísérték nyomon 5-6 hónapon át, leírva gondolataimat, érzéseimet. Azokat, amik akkor foglalkoztattak, amiket akkor éltem át.

A kötet második részében újságcikkek vannak összegyűjtve. Ami a témájukat illeti, elég sokrétűek – úgy, ahogyan adta az Élet, amiket láttam, megéltem, megtapasztaltam. Egy riport is helyet kapott benne, amit Szabó Gyuri bácsival készítettem, a ma élő egyik legnagyobb tudású természetgyógyásszal, a „füves emberrel”.

Június 20.

„Szegény én”, és más játszmák
Janival szikrázik köztünk a levegő, nem vagyunk egymás kedvencei. Tanulni valóm: megbocsátás, elfogadás, szeretet. Huh! Ezeket a szépen hangzó dolgokat nem könnyű megvalósítanunk a gyakorlatban. Amikor valaki folyton nyüzsög, ha kell, ha nem, és amit én csinálok, még azt is kiveszi a kezemből, hát … Elég nehéz szeretni, még akkor is, ha tudom, hogy mindezt a bizonyítási kényszer eredményezi, aminek gyökerei gyermekkorára nyúlnak vissza. Megint a folytonos bizonyítási kényszerrel találom szembe magam. Hm. Elgondolkodom, talán tükör? De rájövök, hogy nem, mert nekem nem ezzel van dolgom. Más örömben van részem: Jani az „áldozat” a tipikus „szegény én”. „Megbocsátás, elfogadás, szeretet” – mormolom magamban.
Erről egy másik játszma jut eszembe. A neve: „Szeretetmegvonási játszma”, de ez csak a felszín. Az igazi ok a hatalom. A játszma lényege ...

Ebben a kötetben a mindennapi pszichológiáról van szó, amit nap – mint – nap megélünk, átélünk, megtapaszta-lunk. Abban tud az Ön hasznára lenni, hogy a mindennapi történéseket, konfliktushelyzeteket – legyen szó akár belső vagy külsőként megélt stressz helyzetről – kérdésekkel könnyebben feldol-gozhatóvá teszi.

A könyv végén lévő teszt segítségével képet kap önmagáról, hogyan szokta feloldani az esetleges görcsöket, milyen eszközöket vet be, hogy fejlődése útján tovább tudjon haladni. Ha kitöltötte a tesztet, lehetséges, hogy megerősítést kap – jó úton jár, de az is előfordulhat, hogy új nézőpontból, új ötletek szikráznak fel, és még hatékonyabban tudja megoldani feladatait.

Idő

Kulcsfogalmak: időszakok; idő, mint mérőeszköz, idő, mint minőség (időjárás, illetve az évszakok analógiái); örökkévalóság, múlandóság, megújulás, ciklikusság, a természet ciklikussága.

Kérdések: Mi a funkciója az időnek? Létezik-e az idő a valóságban? Mi célt szolgál? Szerinted nagyon vad elképzelés lenne, ha nem számítana ...

Az EzoTaro Számmisztikát® 2009-ben írtam. Azóta körülbelül 100 különböző elemzést készítettem e módszer alapján, a 15 perces villámelemzéstől a 25 A/4-es oldalas részletes elemzésig. Tanfolyamot is tartottam/tartok belőle. Ennek a sikerén felbuzdulva készült el ez a könyv, de be kellett látnom – hosszas tépelődés után –, hogy nem tudom beleszorítani egy könyvbe azt, amit a tanfolyamon meg tudok tanítani. Ebbe a 100 oldalba alig fért el a lényeg, és még sok minden kimaradt. Pl. a Belső dinamika és a Kapcsolati Mátrix elkészítése, ikrek, külföldön születettek elemzése, névváltoz-tatás, stb. Hiába, a papírnak megvan az előnye és a hátránya is az élőszóval szemben!

Ha felkeltettem az érdeklődését, várom jelentkezését a +36-20/384-8888-as telefonszámon, vagy az ezotaro22@gmail.com e-mail címen.

2. PÉLDA: PÁRELEMZÉS (részlet)

Először a lélek, szerepszemélyiség és a személyiség kerül összehasonlításra.

..............Psziché .....Egó .....Személyiség
Gizella ........5............ 4............... 9
János .......20/2 ......30/3 .........50/5

Belső dinamika

Gizella
A psziché és az ego között feszültség van, a kapcsolat „nehéz”.
A psziché és a személyiség között is feszültség van, a kapcsolat „nehéz”.
Az ego és a személyiség között szintén feszültség van, a kapcsolat „kiegészítő” jellegű.

János
A psziché és az ego között a kapcsolat „harmonikus”...


LAP TETEJÉRE