A STRESSZHELYZETEKRŐL, KONFLIKTUSOKRÓL ÉS BETEGSÉGEKRŐL - MÁSKÉPPEN

Önismereti kérdőív kitöltésének lehetőségével

Életünk, napjaink tele vannak konfliktusokkal, amit nehezen tűrünk.
Általában kétfajta megoldással találkozunk.
Az egyik, hogy erőből, agresszióval átvisszük, átverekedjük akaratunkat a másik emberen/embereken. Ez a fölérendelt típus válasza lehet a stresszhelyzetre.
A másik, hogy úgy csinálunk, mintha nem is lenne konfliktus, besöpörjük a szőnyeg alá a diszharmóniát okozó gondolatot, tevékenységet (embert!). Ezzel a megoldással általában az alárendelt típus élhet.

Azonban egyik sem jó megoldás, mindkettő azt bizonyítja, hogy nem megfelelő a stressztűrő, konfliktuskezelő képességünk, ezért aztán nem is kedveljük az ilyen helyzeteket. És azokat az embereket sem, akik ilyen „viharokat kavarnak”. Pedig ezek azok a helyzetek, amik hozzásegítenek minket ahhoz, hogy észrevegyük, életünk mely területén van szükség jobb önismeretre, hogy képesek legyünk változtatni – először – magunkon, hogy azután külső helyzetünk is mást – lehetőleg – jobbat tükrözzön.

Ön itt van most!

Kívül ugyanis csak az jelenik meg, ami belül, bennünk van. Ahogyan érzünk, gondolkodunk, vélekedünk – önmagunkról. Külső kapcsolataink mindig a magunkhoz fűződő viszonyunkat tükrözik. Ha magunkat nem becsüljük, nem tiszteljük, mások se fognak minket, de mi sem másokat! Ha állandóan elégedetlenek vagyunk magunkkal, akkor ettől nem csak mi szenvedünk, hanem környezetünk is egészen addig, amíg fel nem fedezzük ezt magunkban, és „ki nem oldjuk ezzel a tükröt”. Amennyiben ez a belső diszharmónia sokáig fennáll, megoldatlan marad a probléma, a szervezetet olyan mértékben legyengíti az elakadt energia, hogy a test fizikailag is megbetegszik.

Nehéz ezeket a belső konfliktusokat felfedni magunkban, mert nem bent, hanem kint szoktuk keresni a „bűnöst”. (Bár bűnről egyik esetben sem beszélhetünk, legfeljebb okról!) Leginkább szeretteinken, kollégáinkon szoktuk elverni a port, őket hibáztatjuk.

Ez tulajdonképpen egy bohózatba illő szituáció, ha elképzeli, hogy Ön pazarolja a vizet, az áramot, azután a számlát – amit ezért fizetnie kéne – átviszi a szomszédhoz, mondván, hogy fizesse ki ő. Ha most ezt a „filmet lepergeti maga előtt”, akkor láthatja a szomszéd elképedt arcát, és szinte hallja a gondolatait, mellyel Önt – legfinomabb kifejezéssel élve – bolondnak titulálja, és úgy gondolja, hogy elment az esze.
Nos, mi emberek nagyrészt így élünk! Saját belső harcainkat kivetítjük másokra – aztán jól megvan róluk a véleményünk. Ha ezt meg is mondjuk – márpedig meg szoktuk, de legalábbis viselkedésünk kétséget sem hagy véleményünk felől – ott a konfliktus!!!

A konfliktuskezelésre többféle megoldás létezik, de csak egy az, amelyik valóban célba ér. Az igaz, hogy ez az egy a legnehezebb: felfedni és elfogadni, hogy a konfliktus, a megoldatlan probléma belül oldható meg, azokban a kommentárokban keresendő, amellyel nap mint nap a különböző embereket és helyzeteket minősítjük, mert ez mutatja meg, hogy mi a véleményünk ÖNMAGUNKRÓL.

A Lélekrestaurátor „Léleksimogató” módszer éppen ezt a célt segíti Önnek elérni.

Ha válaszol néhány kérdésre, egy lépéssel közelebb ér önmagához, egy picit jobb ismeretséget köthet – önmagával. A kérdőívet itt érheti el >>>

Szép és békés napokat kívánok sok szeretettel:
***************Batta Éva
****Lélekrestaurátor és Számmisztikus

További weboldalak:
Web #1: www.lelekrestaurator.info
Web #2: www.ezotaro.com/szammisztika