Sophie - Prózák tartalomjegyzéke

 
Ön itt van most
EzoTaro.com <<< Honlaptérkép <<< Sophie-Versek >>> FANTÁZIATÖRTÉNETEK
Zenés versek, szikrák, történetek PPS-en
Ezen a weboldalon a Sophie - Prózák tartalomjegyzéke található és egy idézet a kultúráról.
A prózák többfélék, és nagy részükben felfedezhető a spirituális gondolkodás előretörése.
A Fantáziatörténetek közös jellemzője, hogy egy "pillanatnyi" esemény vonul végig a rövid történeten. Ezek többnyire hordoznak valamilyen üzenetet, tanulságot, de van, amelyik "csak" szórakoztat.
A Gondolkodom sorozat írásainak tartalmára és jellemzőire a címe tisztán utal: egy-egy történés, téma áll a gondolatok középpontjában. Ezek természetesen teljesen szubjektív gondolatok az adott témáról.
A Szikrák röviden, tömören, néhány szóban, esetleg mondatban megfogalmazott gondolatok, "felismerések".
Az Ébredés-Krónikában szereplő írások a spirituális ébredésre utalnak, annak egy-két kiragadott gondolatával. Ezek voltaképpen naplóbejegyzések, amiket 5-6 hónapon keresztül írtam.


Fantáziatörténetek

A fekete párduc
Az illuzionista
Összeesküvés-elmélet
Rémálom
Visszatérés
Teremtés

Szatírák, szatíramesék

Hogyan éljünk túl egy szakítást?
Klímaváltozás
Magánpressz
Kvízjátékunk nyertese

Petike
A bukott mikrofon


Gondolkodom ...

Az egóról
Tovább az egóról
A hitről
A hitetlenségről
A negativitásról
A negatív hangulatról
A nemek közötti harcról
A nemi szerepeinkről
A párkapcsolatról (1-2)
A házasságról
A válásról
Levél a szabadságról
A karmáról
A személyiségfejlődésről
A fejlődésről
A mindennapjainkról ...

Ébredés -

Játszmáink
Szegény - én
A Lélek
Felelősség

Krónika 2009

Hit
Bizalom
Mindennapi bölcsességek
Válaszút, döntés

Szikrák

Az emberről
A kapcsolatainkról
A szerelemről, érzelmekről
A tökéletességről, értelemről

Az önismeretről, a valóságról
Az öniróniáról, a változásról
A világnézetről, ***egzisztenciáról
2008 -ból


Kedves Olvasó! Ha nem csak az epikai, hanem a lírai műfajt is kedveli, látogassa meg a Sophie - Versek weboldalt is. 231 verset talál!

A kultúráról
..."Én azt látom, hogy Európában a kultúra haldoklik. És én úgy látom, hogy a kultúra, az tudatosan lesz valamiért tönkre téve. Nem tudom, hogy ebbe igazán bele kellene-e ásnia magát az embernek, hogy ezeknek a valódi okait feltárjuk, de azt látom, hogy a mai gazdasági összeomlásban elsőként szinte, a kultúrához nyúlnak hozzá. Minden, ami ezt érinti, mindenhol ezen spórolnak, ezen akarnak nyerészkedni, mindent tönkre tesznek, ami ezzel kapcsolatos, mert ezt talán a legkönnyebb. Mert a kultúra valójában nem hoz pénzt. Nagyon ritkán. Hatalmas vállalkozásnak kell lennie, egy nagy hollywoodi vállalkozásnak kell lennie ahhoz, hogy az be is hozzon valamit. De ha megfigyelitek, Európában a kultúra mindig egy olyan dotált vállalkozás volt, amit mindig az államnak kellett finanszíroznia, mert valójában az nem hozza be a költségeket.
... A kultúrára az embereknek van szükségük. Az emberi lelkeknek van szükségük, mert ebből táplálkoznak. Hazamennek a napi robot után, és muszáj, hogy merítkezzenek valamiben. Valami második, valami felszabadultság, egy kis ... Az otthoni beszélgetés is a kultúra része. Otthon beszélgetni négyszem között valakivel. Ne adj isten összejönni valakikkel, egy baráti kör ... Elmenni egy színházba, akár egy moziba, vagy közös programokat csinálni - mind szervesen a kultúra része. A megoldás kizárólag az lehet, hogy egy olyan szemlélet jöjjön, amely szemlélet nehezen változtatható meg, mert ma a szemléletet uniformizálják.
... Nézzétek meg, hogy egész Európa ettől lassan szenved, és megy lefelé, mert az uniformizált ... Hát mint ahogy az Európai Unió is teszi: mindent uniformizál. Elveszi a népek kultúráját, tönkreteszi azt és éppen ezért valószínű ez a tendencia ... Hogy el kell venni ezeket a kultúrákat, mert a kultúra, az a legnagyobb ellensége az egész uniósdinak. Az unió, az nem tud megmaradni hosszú távon, ha a kultúrák megmaradnak. Tehát így van hatalmas összefüggés a kultúrák degradálásával, leértékelésével, devalválásával és a mai világgal. A mai világszemlélet pontosan azt építi ki, ami nekünk nagyon nem tetszik, legalább is nekem nagyon nem tetszik, mert a kultúrák és a népek gyönyörűséges forgatagát tönkretenni nem szabad. És meggyőződésem, hogy nem is fog sikerülni. Erről meg vagyok győződve."
(Az idézet a kultúráról az Kulturális Kreatívok első TV-adásában (KK NetTV), a Malajziában, Kuala Lumpurban élő Csaba Zoltánnal készített interjuból való. A teljes műsor megtekinthető itt >>> )


A Sophie - Prózák weboldalán jár kedves olvasó, ahol a tartalomjegyzéket találja, valamint egy idézetet a kultúráról. A prózák többfélék, és nagy részükben felfedezhető a spirituális gondolkodás elöretörése.
Az oldal tartalma: Fantáziatörténetek, Szatírák, szatíramesék, Gondolkodom sorozat írásai, Szikrák és végül az Ébredés-Krónika 2009, melynek címe a spirituális ébredésre utal.
Mind az epikai, mind a lírai alkotásokra jellemző egyfajta spirituális beállítódás. De nevezhetjük a változás irányába ható gondolkodásmódnak, ébresztőnek is. Ez leginkább az Ébredés Krónika 2009. c. naplóbejegyzéseknél tűnik ki a legtisztábban, és elég sok vers, illetve versciklus tartalmából, címéből.

Sophie további weboldalai, mint EzoTaro
E-mail: ezotaro22@gmail.com
Web#1: http://www.ezotaro.com
Web#2: http://www.lelekrestaurator.info
Web#3: http://www.ezotaro.odafigyelo.com