Sophie - Prózák SZATÍRÁK, SZATÍRAMESÉK

Magánpressz - Kvízjátékunk nyertese

 

SZATÍRÁK, SZATÍRAMESÉK
FANTÁZIATÖRTÉNETEK
Ön itt van most

KVÍZJÁTÉKUNK NYERTESE ...

... És kedves nézőink, végre megjelent a táblán a nézőszavazatok összesítése! A villámelemzések adatai alapján a nyertes ... Kompjút Ernő!
Most gyorsan elcsípjük első helyezettünket:
- Kedves Ernő! Úgy látjuk, nagyon örül a nyereménynek, a hibás hangszórónak. Megkérdezhetjük, hogy miért?
- Hát persze, a kedves nézők hagy tudják meg, minek örülök annyira! Hát csak azért, mert már elfogyott az összes számítógép alkatrész, már elláttam számítógéppel az egész XIV. kerületet, beleértve minden iskolát, gazdasági és kereskedelmi egységet, a rendőrséget, APEH-et ...de hagy ne folytassam. Szóval már nem tudtam mit összerakni, ezért örülök annyira ennek a kreatív ajándéknak.
- De hát ennek az egy hangszórónak a megjavításával hamar végezni fog. Mit tesz utána?
- Hát számítógépet csinálok belőle! (2011)


Jézusom! Addig keresem a valódi énemet, amíg kiderül, hogy nincs is! Esetleg, ami még ennél is sokkal rosszabb – megtalálom. Kedves embertársam! Hát nem sokkal jobb a boldog együgyűség, mint a boldogtalan tudás? Hát nem sokkal jobb másokat szidni, és magunkat sajnálni, mint tudni, hogy az életünk a mi akaratgyengeségünk következménye? (2002)








A Sophie - Prózák weboldalainak egyikén jár Kedves Olvasó, ahol több mint 40 történetet, szikrát, spirituális ébresztő gondolatot, sőt, gondolatébresztő gondolatot talál. A prózák többfélék, így a spirituális jellegű írásokon kívül sok-sok szórakozásra, nevetésre is van lehetősége.
Az oldal két szatírát tartalmaz: Magánpressz, Kvízjátékunk nyertese.
Mind az epikai, mind a lírai alkotásokra jellemző egyfajta spirituális beállítódás. De nevezhetjük a változás irányába ható gondolkodásmódnak, ébresztőnek is. Ez leginkább az Ébredés Krónika 2009. c. naplóbejegyzéseknél tűnik ki a legtisztábban, és elég sok vers, illetve versciklus tartalmából, címéből.

Sophie további weboldalai, mint EzoTaro
E-mail: ezotaro22@gmail.com
Web#1: http://www.ezotaro.com
Web#2: http://www.lelekrestaurator.info
Web#3: http://www.ezotaro.odafigyelo.com